Німеччина у 2024 році направить 7 млрд євро (7,6 млрд доларів) на допомогу Україні.

Європейські союзники також повинні збільшити свою допомогу Києву.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на канцлера Німеччини Олафа Шольца, якого цитує Tagesspiegel.

Канцлер зазначив, що мир буде встановлено швидше, якщо Захід продемонструє російському диктатору Володимиру Путіну, що він не припинить підтримку України й не відступить.

Зокрема він додав, що в поточному році Німеччина виділила на допомогу Україні більше 7 млрд євро. Шольц наголошує на неприйнятності того, що Берлін наразі надає Києву більше половини від загальної військової допомоги усіх європейських країн.

Варто зазначити, що Німеччина є одним із головних союзників України у протистоянні російській агресії. Берлін надає як і фінансову, так і військову допомогу. З початку повномасштабного вторгнення РФ до України Німеччина надала кілька видів артилерії, танки Leopard старішої і нової модифікації, системи ППО IRIS-T і Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інші види озброєння.

Як відомо, Київ запросив у Німеччини далекобійні ракети Taurus, які здатні знищувати цілі на відстані до 500 кілометрів. Однак канцлер не підтримує це рішення. Попри усе, у компанії Taurus Systems GmbH заявили, що готова швидко поповнити запаси далекобійних ракет Німеччини у разі постачання їх Україні.

По теме:  «Прокидайтесь!»: європейські депутати закликали Конгрес США допомогти Україні

Нагадаємо, в Угорщині знову заговорили про анексію Закарпаття.