Очільника міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина не надавала та не буде надавати Україні озброєння.

З такою заявою він виступив на спільній прес-конференції з головою МЗС України Дмитром Кулебою та головою Офісу президента Андрієм Єрмаком. Про це повідомляє Полемика з посиланням на РБК-Україна.

Сійярто зазначив, що на сьогоднішній зустрічі не обговорювалось питання гарантій безпеки для України. Однак він зауважив, що Угорщина не змінить свого рішення щодо постачання озброєння Україні.

«Я вимушений вам сказати, що у майбутньому ми не будемо поставляти зброю, як і не поставляли до цього», — заявив він.

Водночас він додав, що його країна ще жодного разу не відмовила у допомозі кожному громадянину України, який потрапив у біду.

За словами міністра, Угорщина готова допомагати Україні у гуманітарному напрямку, та сподівається, що це триватиме не довго.

Варто зауважити, що Угорщина від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну не надала їй військової допомоги, а також блокує санкції Європейського Союзу проти Росії. Крім того, Будапешт продовжує співпрацю з РФ, а представники угорської влади відвідують Москву.

Нагадаємо, Шольц закликав країни ЄС збільшити допомогу Україні, щоб мир настав швидше.