Глава Кремля Володимир Путін погрожує країнам Європи абсолютно серйозно.

Ракети «Іскандер» можуть долетіти до Берліна. Тому західним союзникам слід посилити допомогу Україні.

З такою заявою виступив глава Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Про це повідомляє Полемика з посиланням на Polskie Radio.

За словами Сікорського, коли Путін погрожує якійсь країні, він говорить це абсолютно серйозно. 

Він зазначив, що країни Заходу часто не сприймали це належним чином, в результаті російські танки та ядерна зброя вже у Білорусі. А ракети «Іскандер», які розміщені під Кенігсбергом, спокійно долетять до території Німеччини.

«Ми, в Польщі, відчуваємо загрозу від фізичної присутності російських танків за 250 км від нашої столиці. Мене завжди дивує, що в Німеччині цю тему не обговорюють», — наголосив польський міністр.

Сікорський додав, що Європа має діяти швидко, тому що Україна знаходиться під величезним тиском. Глава МЗС Польщі зазначив, що Захід має сильну економіку, і в противагу РФ займає лідерство у виробництві боєприпасів.

«Ми повинні мобілізувати свої сили. Якщо американці відмовляються від допомоги, ми опинимося перед серйозною дилемою: або замінити Америку, тобто подвоїти наші зусилля, або дозволити Путіну завоювати Україну», — підкреслив Сікорський.

По теме:  Президент Чехії дав невтішний прогноз щодо війни в Україні в 2024 році

Раніше повідомлялось, що Україна отримає кувейтські танки.