У Франції підтвердили загибель двох своїх громадян внаслідок удару російських окупантів по Бериславу Херсонської області.

Вони знаходились в місті з волонтерською місією.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на допис глави МЗС Франції Стефана Сежурне в Twitter (X). Він також додав, що ще троє французьких волонтерів були травмовані.

«Російське варварство спрямоване проти українських цивільних. Двоє французьких гуманітарних працівників заплатили життям за свою відданість українцям. Ще троє були поранені. Мої думки з ними та їхніми сім’ями. Франція стоїть поруч з ними. Росії доведеться відповісти за свої злочини», — написав Сежурне.

Президент Франції Емманюель Макрон також відреагував на трагічний інцидент. Він чітко заявив, хто став причиною загибелі двох французьких волонтерів у Бериславі, і висловив співчуття рідним загиблих.

По теме:  Не словами, а справами: Франція оголосила про передачу далекобійних ракет Україні

«Двоє французьких гуманітарників загинули в Україні внаслідок удару Росії. Боягузливий і негідний вчинок. Я думаю про їхніх поранених близьких і товаришів. Я висловлюю солідарність усім волонтерам, які віддані справі допомоги населенню», – написав французький лідер.

Варто нагадати, що ввечері 1 лютого голова Херсонської військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив, що через атаку росіян на Берислав загинули та постраждали іноземні волонтери.

Нагадаємо, у Фінляндії хочуть відмовити у видачі паспортів росіянам.