Глава угорського уряду різко висловився через дружню фразу міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Справа в тому, що український дипломат заявив, що Орбан та глава МЗС Петер Сіярто є не проросійськими, а проугорськими політиками. Орбан різко заявив, що його не цікавить думка української влади.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Telex.

Політик заявив, Угорщина є суверенною країною, якій не потрібне схвалення від інших. За його словами, ніхто не мусить розповідати, якими мають бути прем’єр чи глава МЗС.

«Нехай сусіди-слов’яни не розповідають мені, хто ми є, про тисячолітню угорську державу. Ми самі це вирішимо. Можливо, вони мали на увазі це як дружній жест, але країна, яка поважає себе, не може такого сказати, а якщо скажуть, то не дивуйтеся, ми це пропустимо повз вуха», — сказав глава угорського уряду.

Варто зазначити, що Орбан образився на слова міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби про «проросійськість» свого колеги з Угорщини Петера Сійярто та прем’єра країни Віктора Орбана. Дипломат заявив, що вони проугорські.

За думкою Кулеби, якби вони справді були прокремлівськими політиками, то це стало б величезною проблемою як для Угорщини, так і для всієї Європи. Ключовим фактором, який вказує на їхню непроросійськість, є визнання територіальної цілісності та суверенітету України.

По теме:  В МЗС назвали крайні терміни схвалення у США допомоги Україні

Нагадаємо, у Франції відреагували на вбивство росіянами своїх громадян в Україні.