Керівник Головного управління розвідки МО Кирило Буданов закликав Канаду передати Україні понад 80 тисяч ракет CRV7.

Україна може взяти на себе зобов’язання в їх утилізації.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Global News.

Понад 83 000 ракет CRV7, призначених для наземного пуску, знаходяться на складі канадської армії в Дандерні, неподалік Саскатуна. В Канади немає потреби в цих боєприпасах, тому вона найняла приватну компанію для їхньої утилізації. Проте Україна, чиї запаси стрімко виснажуються, має гостру потребу в цих ракетах.

Буданов наголосив, що передача Україні цих боєприпасів допомогли б у протистоянні з російськими окупантами та заощадило б український бюджет.

«Ми сподіваємося, що це буде безпрограшна ситуація», — додав він.

Канада розглядає можливість передачі ракет Україні, але є низка проблем, серед яких застарілість і вони можуть бути небезпечними, оскільки могли стати нестабільними. 

Враховуючи ці фактори, дані боєприпаси можуть становити небезпеку як для людей, які з ними працюватимуть, так і для тих, хто їх транспортуватиме.

Однак українська сторона наполягає на необхідності цих ракет, так як наразі перебуває у скрутному становищі та готова піти на ризик. Представники України зазначили, що звикли поводитися зі старими боєприпасами, такими як CRV7.

По теме:  Що сказав Байден у своєму зверненні до Конгресу і як відреагували на промову Трамп і республіканці

Ракети CRV7

CRV7 — це 70 міліметрова канадська авіаційна некерована ракета (НКР) призначена для ударів по наземних цілях. Вона використовувалась канадськими збройними силами в 1971 році.

Це модернізована версія американської ракети Hydra 70 з потужнішим двигуном і великою дальністю польоту. CRV7 може запускатися з різних літаків, включаючи винищувачі, бомбардувальники та гелікоптери.

Ракета CRV7 має довжину 2,75 метра та діаметр 70 міліметрів. Вона важить 13,6 кілограма та має бойову частину масою 6,8 кілограма.

CRV7 може вражати цілі на відстані до 8 кілометрів.

Нагадаємо, Росія, Іран та Китай анонсували проведення спільних військово-морських навчань.