Американський президент Джо Байден закликав Конгрес якомога швидше підтримати законопроект про допомогу Україні та відправити його йому на підпис.

Про це пише Полемика з посиланням на заяву Байдена під час прес-конференції у вівторок, 6 лютого.

«Я закликаю Конгрес ухвалити цей законопроект і негайно покласти його на мій стіл. Але якщо законопроект буде провалений, я хочу бути абсолютно чітким: американський народ дізнається, чому він буде провалений», — висловився американський лідер.

Байден зазначив, що в Конгресі бояться Трампа і зауважив, що у випадку, якщо Конгрес не підтримає законопроект, то виборці США знатимуть, що саме Трамп і республіканці завадили тому, щоб кордон був захищений, а Україні була надана допомога.

«Настав час для республіканців у Конгресі проявити трохи мужності, та дати зрозуміти американському народу, що ви працюєте на нього, а не на когось іншого», — додав він.

Водночас американський лідер заявив, що без нової допомоги для України у Києва стає менше зброї для захисту від російського вторгнення, а час, який наближає перемогу українського народу над російським окупантом, спливає.

Нагадаємо, у ГУР закликають Канаду передати Україні ракети CRV7.