Канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів, що можуть зробити західні країни, щоб швидше завершити війну Росії проти України.

Його пропозиція складається з чотирьох кроків.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на The Wall Street Journal.

Один з перших кроків, які було озвучено Шольцем – продовження підтримки України. Він додав, що 1 лютого Радою ЄС було ухвалено рішення про виділення Україні додатково 54 млрд доларів у вигляді фінансової допомоги протягом найближчих чотирьох років. Окрім зазначеної фінансової допомоги має бути додаткова військова допомога.

Канцлер закликав своїх європейських колег ухвалити необхідні бюджетні рішення.

Другий крок, який він окреслив, це необхідність Заходу продовжувати рухатися в стратегічному ключі по обидва боки Атлантики.

Шольц наголосив, що Путін робить усе можливе для того, щоб громадяни ЄС були проти підтримки України.

За словами канцлера, інші країни по всьому світу уважно стежать за тим, чи можна використати ці розбіжності у своїх інтересах і чи зможуть розгорнутися кампанії з дезінформації.

«Ми повинні довести, що вони помиляються, переконавши громадян по обидва боки Атлантики в тому, що перемога Росії зробить світ набагато небезпечнішим», — заявив канцлер.

По теме:  Зеленський вперше за два роки розсекретив втрати України у війні

В якості третього кроку чиновник зазначив, що Північноатлантичний Альянс не має наміру воювати з Росією і тому протистоятиме усім спробам РФ втягнути Альянс у війну.

По-четверте, за його словами, колективне стримування та оборона НАТО мають бути надійними.

«Чим швидше Путін зрозуміє, що ми в цій справі надовго, тим швидше закінчиться війна в Україні. Єдиний спосіб, яким ми можемо сприяти встановленню міцного миру, — це наша підтримка, єдність і рішучість. Ми повинні підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», — резюмував Шольц.

Нагадаємо, Байден закликав Конгрес негайно схвалити рішення про допомогу Україні.