Українська влада досі не володіє достатньою інформацією, чи живі наразі військовополонені, яких мали обміняти 24 січня 2024 року.

Таку заяву зробив секретар РНБО Олексій Данілов. Про це пише Полемика з посиланням на його інтервʼю Бабелю.

Данілов заявив, що українських військовополонених на борту Іл-76, який розбився у Бєлгородській області, не було. Втім, Україна не має точних даних, чи живі наразі люди, яких мали обміняти того дня.

«Чи були там наші полонені, я вам точно можу сказати — ні. Кажу це на основі того досвіду, який у нас був після Тегерану, і на основі того, що відбувалося далі. Якщо б це дійсно сталося, то кількість біологічного матеріалу, те, що називається, скажімо так, загиблі, було б в значній кількості», — наголосив секретар РНБО.

Він додав, що пропагандисти РФ обовʼязково б скористалися цією ситуацією та зафільмували її для телекартинки. Однак, такого не було, а вся історія була вигадана задовго до падіння літака. За словами Данілова, потрібно дочекатись повної інформації, щоб зрозуміти, що сталося насправді.

«Такого там не було, у них була заготовлена вся ця історія. І тому давайте дочекаємося, треба просто почекати. Якщо б це відбувалося, то, повірте, Лавров би в ООН так репетував, і вони б усе це показували. Їм нема чого показати, бо якщо б це сталося насправді, то була б зовсім інша картинка», — висловився Данілов, додавши, що в сучасному світі нічого приховати не можливо.

По теме:  Коронавирус в Китае: ВОЗ обратилась ко всем странам мира

Нагадаємо, Путін звинуватив Україну у «зриві переговорів».