Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що канадці не повірять жодному слову путінської пропаганди, яку він намагався донести до Заходу через інтерв'ю трампісту Такеру Карлсону.

За його словами, російський диктатор не припинить спроб, щоб виправдати агресію проти України.

Водночас він наголосив, що канадці досить розумні і російській пропаганді не вдасться їх обдурити. Про це повідомляє Полемика з посиланням на видання Montreal Gazette.

Глава уряду Канали заявив, що Путін буде використовувати всю можливу пропаганду, щоб виправдати початок війни проти України. Також він зазначив, що Канада підтримує і допомагає Україні не лише тому, що обидві країни є друзями, а тому, що заснований на правилах порядок, система законів та Статут ООН захищають усіх людей у світі, а не лише українців.

«Путін вирішив вторгнутися в сусідню країну, порушити права, суверенітет і територіальну цілісність України, а також заснований на правилах міжнародний порядок, на якому ґрунтується безпека всіх нас, які живуть у вільних демократіях світу. Путін, звичайно, використовуватиме всю можливу пропаганду, але, запевняю, канадців не вдасться обдурити», – висловився Трюдо.

Нагадаємо, європейські депутати закликали Конгрес США допомогти Україні.