Сполучені Штати повинні передати Україні все необхідне озброєння, щоб американським військовим не довелося воювати з Росією.

З такою заявою виступила колишній постпред США в ООН та кандидатка на виборах президента США Ніккі Гейлі. Про це повідомляє Полемика з посиланням на ABC News.

Гейлі вважає, що у разі перемоги Путіна в Україні, наступними жертвами російської агресії стануть Польща і країни Балтії, які є членами НАТО.

«І якщо це станеться, то це країни НАТО. Це негайно втягує Америку у війну. Саме цього ми намагаємося уникнути. І саме тому цей пакет допомоги (ред. – Україні) такий важливий», — висловилась вона.

Тому, щоб уникнути цього, політикиня наголосила на необхідності продовження допомоги Україні. США повинні надати Україні всю необхідну зброю для відбиття агресії РФ.

«Україна не просить війська, вона просто просить техніку і боєприпаси для перемоги в цій війні. У них є велика бойова сила. Нам потрібно дати їм те, що їм потрібно, щоб вони могли перемогти, а ми змогли запобігти відправленню наших військових на війну», — заявила Гейлі.

Нагадаємо, європейські депутати закликали Конгрес США допомогти Україні.