Український глава Володимир Зеленський візьме участь в онлайн-саміті країн групи G7, який запланований на 24 лютого.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на прес-службу G7.

Повідомляється, що темою саміту стане друга річниця повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України.

«24 лютого, з нагоди другої річниці агресії Росії проти України, президент Ради міністрів Джорджія Мелоні очолить відеоконференцію глав держав і урядів G7, першу під час головування Італії», — йдеться у повідомленні пресс-служби.

Як зазначається, за результатами саміту буде прийнято спільну декларацію.

Країни G7 активно підтримують Україну

З початку повномасштабної війни Росії проти України партнери G7 підтримували нашу країну в усіх можливих напрямках. Загалом за майже два роки Україна отримала допомоги на суму понад 30 млрд доларів.

Наприкінці 2023 року західні ЗМІ писали про те, що США запропонували країнам «Великої сімки» конфіскувати заморожені російські активи у розмірі 300 млрд доларів на користь України. Ініціативу планували погодити до 24 лютого 2024 року, але наразі все ще ведуться дискусії навколо цього питання.

Водночас заступниця глави Мінюсту Ірина Мудра заявляла, що цього року Україна розраховує на передачу 4 мільярдів доларів із заморожених у країнах G7 та ЄС російських активів.

По теме:  Зеленський збирав Ставку: що обговорювали

Нагадаємо, конкурентка Трампа на виборах зробила заяву щодо військової допомоги Україні.