За два роки умови країни-агресорки змінились.

Проєкт мирної угоди України з Росією від березня-квітня 2022 року Кремль уже вважає «неактуальним». За майже два роки окупанти переглянули умови.

Таку заяву зробив речник російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков. Коментуючи публікацію видання The Wall Street Journal, автори якого оприлюднили деякі витримки цього договору, Пєсков заявив, що Кремль не хотів би розкривати зміст проекту. Про це повідомляє Полемика.

«У березні 2022 року були одні умови, сьогодні – інші умови та інший юридичний статус тих територій, які стали регіонами Російської Федерації (ред. – окуповані території України)», — сказав прессекретар.

Він також не забув повторити нарратив для російського плебсу і заявив, що українська сторона зупинила переговорний процес, тому що такою була вказівка Лондона.

«Був узгоджений текст, але ми не хотіли б його публікувати… Переговорний процес було припинено за рішенням української сторони – за командою, отриманою з Великобританії», — заявив Пєсков.

Варто додати, що з публікації WSJ можна зробити висновок, що РФ нібито була готова вивести війська з територій, які вона захопила після 24 лютого 2022 року.

По теме:  Німецькі аналітики стривожили прогнозом щодо можливої війни РФ з НАТО

Нагадаємо, Зеленський висловився щодо підтримки Трампом Росії.