Російські війська вдарила вдень по Одесі якраз у той момент, коли в місті проходила зустріч українського глави Володимира Зеленського з прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом.

Ймовірно, ціллю росіян був саме кортеж українського президента.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на ЗМІ Греції, зокрема Protothema.gr.

Джерела в грецькому уряді повідомили, що обидва політики цілі та неушкоджені, незважаючи на те, що кортеж Володимира Зеленського перебував менше, ніж за 200 метрів від вибуху. В ЗМІ припускають, що окупанти могли запустити балістичну ракету типу «Онікс» чи «Іскандер».

«Кортеж президента України Володимира Зеленського, який перебував за 150 метрів від грецької делегації на чолі з прем’єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом, був атакований російською ракетою об 11:43 у середу (6 березня 2024 р.). Немає жодних проблем з безпекою прем’єр-міністра та грецької місії», — повідомили офіційні джерела Protothema.gr.

Водночас державний міністр Греції Ставрос Папаставру підтвердив, що з членами грецької місії все гаразд. Варто зазначити, що візит грецького прем’єр-міністра в Україну було організовано в умовах надзвичайної секретності. Кіріакос Міцотакіс прибув до України рано-вранці і планував провести тут кілька годин перед своїм візитом до Бухаресту на саміт ЄНП.

По теме:  В Минске продолжаются газовые переговоры: что известно

Повідомляється, що лідери двох країн провели пресконференцію та обговорили подальшу підтримку Грецією України. Міцотакіс наголосив, що Греція зробить все можливе зі свого боку, щоб в подальшому підтримувати Україну.

Як відреагував на удар Зеленський

Зеленський зазначив, що росіянам все одно, куди бити, вони вкотре довели, що воюють проти цивільних. Внаслідок атаки, за словами Зеленського, є жертви і постраждалі.  

Президент наголосив на необхідності посилення ППО, адже для росіян не важливо, яка ціль – військові чи цивільні.

«Це військові, цивільні, міжнародні гості — цим людям все одно. Вони або з глузду з’їхали, або повністю не контролюють, що їхня терористична армія діє. Це говорить про те, що нам передусім треба захищатися. Краще за все, це система ППО», — висловився глава держави.

Нагадаємо, президент Франції закликав союзників не бути «боягузами» у питанні України.