Американський лідер Джо Байден готовий підписати закон, який обмежить роботу соцмережі TikTok у США.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Reuters.

Байден заявив, що в разі ухвалення закону, він буде обов’язково підписаний.

Палата представників США запланувала наступного тижня провести голосування за законопроект щодо обмеження роботи TikTok після того, як комітет у четвер одноголосно схвалив цей захід.

Згідно з документом, з яким ознайомилося видання, Міністерство юстиції повідомило комітету Палати представників з енергетики та торгівлі, що законопроект про продаж активів, а не законопроект про заборону TikTok, поставить уряд у сильнішу правову позицію.

Законопроект надасть ByteDance, яка наразі володіє TikTok, 165 днів на продаж TikTok. Якщо цього не станеться, магазини додатків Apple та Google будуть зобов’язані видалити TikTok з подальшим обмеженням роботи вже встановлених додатків, а також веб-версії програми.

Заборона соцмережі TikTok

Минулого року багато країн почали обговорювати можливість заборони популярної соцмережі TikTok. Обмежити використання соцмережі планується у Британії, США, Австралії, Ірландії, Нідерландах та інших країнах.

Крім того, в деяких західних країнах хочуть запровадити заборону використання TikTok державними службовцями.

По теме:  В Восточно-Китайском море произошел инцидент между Россией и США

Раніше Полемика писала про те, що сказав Байден у своєму зверненні до Конгресу і як відреагували на промову Трамп і республіканці.