У німецькому Бундестазі вчергове провалили голосування за пропозицію про постачання німецьких крилатих ракет Taurus в Україну.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Der Standart.

У четвер, 14 березня, більшість депутатів під час голосування не підтримали ініціативу ХДС і ХСС. Під час дебатів лідер парламентської фракції СДПН Рольф Мютценіх захищав відмову канцлера Олафа Шольца від поставок.

«Переломні часи — не для політичних гравців. Необхідні розум, розсудливість і ясність. Саме цим і займається федеральний канцлер під час обговорень, які він веде як глава уряду», — сказав Мютценіх.

У голосуванні приймали участь 690 депутатів. 495 депутатів проголосували проти, 190 — за, 5 утрималися. Парламентська група ХДС/ХСС налічує 197 депутатів.

Варто зазначити, що система Taurus вирізняється великою дальністю ураження (до 500 кілометрів) та високою точністю. Передача цієї системи українським захисникам дозволить знищувати російські склади боєприпасів, захищені командні центри і життєво важливі об’єкти військової інфраструктури, які знаходяться в глибокому тилу окупантів.

Taurus також зможе вразити 19-кілометровий Керченський міст, що з’єднує окупований у 2014 Крим з материковою частиною Росії. На думку противників передачі системи Taurus, у разі вогневого ураження даної конструкції Україною, це призведе до ескалації ситуації.

По теме:  Швидке завершення війни: Шольц озвучив чотири кроки для партнерів України

Taurus для України

В 2023 році Україна запросила у Німеччини далекобійні ракети Taurus, які здатні знищувати цілі на відстані до 500 кілометрів.

Однак канцлер Олаф Шольц не бажає передавати таке озброєння заявляючи, що для розгортання ракет на території України мають бути присутні німецькі солдати. Їхнім завданням може стати наведення ракет на ціль. Також Шольц побоюється, що в разі «неправильного використання» ракети можуть уразити об‘єктах у Москві.

Раніше Полемика писала про те, хто став першим офіційним кандидатом на посаду генсека НАТО.