Німецькі спецслужби підготували для уряду аналіз військових загроз з боку Російської Федерації.

Згідно з прогнозом, Росія може напасти на територію НАТО «з 2026 року».

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Business Insider.

Відповідно до аналізу спецслужб ФРН, Росія веде підготовку до масштабного конфлікту із Заходом. На це вказує низка факторів. По-перше, Росія активно займається реорганізацією армії. По-друге, спостерігається пересування військ, розміщення ракет на заході Росії, а також нарощування виробництва зброї. Зокрема останнє може призвести до того, що Росія вдвічі збільшить свою військову міць протягом наступних п’яти років у порівнянні з сьогоднішнім днем.

У звіті зазначається, що «уже не можна виключати», що Росія вирішить напасти на території НАТО «з 2026 року», починаючи з країн Балтії або Фінляндії. Як зазначають у виданні, досі німецькі служби досі не робили подібних заяв публічно.

Водночас у виданні додають, що у штаб-квартирі НАТО занепокоєнні щодо зростання військової потужності Росії й подальшого загострення подій, однак, там вважають, що в майбутньому це не обов’язково повинно призвести до війни.

Також видання навело оцінку американських спецслужб. За думкою останніх, «в середньостроковій перспективі» ризику нападу Росії на НАТО немає, оскільки країні-агресорці знадобиться від п’яти до восьми років, щоб відновити військову міць, якою вона могла похвалитись до вторгнення в Україну.

По теме:  Отказ МВФ дать Украине транш: Зеленский дал пояснение

Раніше повідомлялось, що в Німеччині знову відмовились постачати далекобійні ракет Taurus Україні.