Представник Міністерства оборони Франції вважає, що варіант з відправкою французьких військ в Україну є цілком реальним.

За його словами, у випадку, якщо французькі війська перекинуть в Україну, то їх можуть розмістити вздовж кордону з Білоруссю і вздовж берегової лінії Дніпра на правобережжі.

Своєю думкою в ефірі телеканалу LCI поділився французький підполковник, співробітник Міністерства оборони Франції Вінсент Арбаретьє. Про це передає Полемика.

Так, підполковник висловився щодо можливого розвитку подій і перекидання французьких військ на територію України. Представник Міноборони Франції вважає, що в Україну можуть перекинути 20 тисяч французьких військових і сформувати їх у мобільні бригади. Згодом їх можуть розмістити вздовж річки Дніпро та вздовж кордону з Білоруссю.

За словами експерта, розміщення французьких військ уздовж Дніпра продемонструвало б Росії «червону лінію» щодо переходу на територію правобережної України, а розміщення французьких військ уздовж кордону з Білоруссю посилило б захист української столиці.

Водночас він не виключає, що буде прийнято рішення щодо змішаного варіанта із розміщенням французьких військ в обох цих локаціях.

Крім того, Вінсент Арбаретьє пояснив, що не йдеться про безперервну лінію вибудовування оборони, а про розгортання підрозділів, які зможуть оперативно реагувати на зміну ситуації.

По теме:  Президент Франції закликав союзників не бути «боягузами» у питанні України

«Підрозділи ближнього бою, бойові підрозділи та підрозділи підтримки, щоб бути здатними утримати росіян»,  — уточнив представник оборонного відомства.

Своєю чергою головнокомандувач сухопутних військ Франції П’єр Шиль заявив про те, що Париж веде підготовку до «найважчих» битв на тлі посилення словесних поєдинків з Москвою.

«Французька армія готова. Якими б не були зміни у міжнародній ситуації, французів можна переконати: їхні солдати дадуть відповідь», — заявив він.

Він повідомив, що офіційно Франція має можливість задіяти 20 000 осіб упродовж тридцяти днів, а також може взяти під командування до 60 000 осіб як французів, так і їхніх союзників.

Нагадаємо, німецькі аналітики стривожили прогнозом щодо можливої війни РФ з НАТО.