У Міністерстві оборони Франції прокоментували заяви російської влади про те, що Франція готова вести переговори з РФ щодо України.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Polskie Radio.

В Кремлі стверджують, що французька сторона висловила готовність до переговорів під час вчорашньої телефонної розмови міністрів оборони обох країн Себастьяна Лекорню та Сергія Шойгу. Влада Франції заявила, що інформація Росії про переговори з Москвою щодо завершення війни в Україні не відповідає дійсності.

«Франція нічого не прийняла і нічого не пропонувала», — так у Міноборони Франції коментують заяви російської влади.

Як зазначають у Кремлі, Франція та Росія нібито планують повернутися до мирних переговорів щодо України, наприклад, у форматі, який два роки тому пробували в Стамбулі. В Парижі підтверджують, що Шойгу справді пропонував такий формат переговорів, але додають, що міністр оборони Франції не погодився на це, засудивши російське вторгнення в Україну.

Під час розмови з Шойгу Себастьян Лекорню лише запропонував росіянам посилити обмін інформацією щодо боротьби з тероризмом у контексті нещодавніх атак ІДІЛ під Москвою.

Варто зазначити, що це була перша телефонна розмова між міністрами оборони Франції та Росії з жовтня 2022 року.

По теме:  В Словаччині пролунали заклики до переговорів РФ і України

На думку оглядачів, ця розмова є доказом того, що Париж не повністю відмовився від контактів з Москвою, незважаючи на напружені відносини та загострення інформаційної війни з боку Кремля.

Раніше Полемика писала про те, чи стануть країни НАТО сторонами конфлікту, якщо введуть свої війська в Україну.