Поки Збройні сили України стримують російські окупаційні війська по всій лінії фронту, водночас Росія не полишає спроб посіяти ворожнечу та недовіру до армії всередині країни.

Про це пише Полемика з посиланням на допис командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка в Facebook.

За його словами, Збройні сили мають потребу не в техніці, а в людях. Він закликає українців «знайти у собі мужність стати до лав ЗСУ».

Він зазначив, що російські окупанти намагаються знищити Україну і просто так вони не підуть з нашої землі.

«Ворог розуміє тільки мову сили» і якщо ворога не змусити піти з української землі, про мирне життя, права та свободу можна буде забути», — написав Павлюк.

Командувач Сухопутних війська вважає, що «російські пропагандисти змусили багатьох повірити в те, що мобілізація – це не про захист своєї держави від агресора, а про несправедливість і порушення прав».

Павлюк також звертає увагу, що повістка та оновлення даних у Територіальному центрі комплектування, не говорить про те, що чоловік відразу буде направлений на службу у зону активних бойових дій вже на наступний день.

У повідомленні йдеться, що кожен мобілізований, якого визнали придатним до військової служби, відправляється до навчального центру для проходження базової загальновійськової підготовки, яка триває не менше місяця, що відповідає стандартам країн-партнерів НАТО.

По теме:  «Треба це припиняти»: у Кабміні розкритикували представників ТЦК за рейди у публічних місцях

Командувач Сухопутних військ визнає, що системи ТЦК та підготовки військових не ідеальні, але наголошує, що проводиться робота над їх удосконаленням.

«Я закликаю українців залишити емоції, не піддаватись провокаціям. Маємо усвідомити, що відсидітися нікому не вдасться. Адже на кону – доля країни, доля нашої нації», – резюмував Павлюк.

Раніше Полемика писала про те, що означає заява Лукашенка про підготовку до війни.