Нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що країна «не хоче воювати», втім готується до цього.

В Білорусі продовжується підготовка відповідних підрозділів й не тільки.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на БелТА та допис заступника командира 3 ОШБр Максима Жоріна в Telegram.

Білорусь готується до війни

Лукашенко заявив, що Білорусь не бажає з кимось воювати, але країна готується до цього.

«Нікому не вірте, що ми хочемо воювати. Ми готуємося до війни, я про це говорю відверто. «Хочеш миру — готуйся до війни» — не я це придумав. Це дуже правильно сказано», — заявив лідер правлячого режиму Білорусі.

Він повідомив, що в Білорусі триває підготовка відповідних підрозділів. У тому ж числі поставляються різні види озброєнь і техніки.

Лукащенко також додав, що критика з боку «недружніх країн» свідчить про те, що Білорусь нібито «робить все правильно». Також він наголосив і на тому, що його країна нікому нічим не погрожує.

«Нам не треба комусь погрожувати. Ми не хочемо чужої землі. Нам цю дай Бог обробити», — зазначив Лукашенко.

Як відреагували на заяви Лукашенка у ЗСУ

Заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін прокоментував заяви самопроголошенного президента Білорусі. Він запевняє, що Білорусь у майбутньому обов’язково вступить у війну проти України. Водночас він зазначив, що очікувати найближчим часом наступу на Київ не варто.

По теме:  Зеленський закликав визнати росію країною-терористом

«Не думаю, що завтра буде наступ із Білорусі на Київ. Але заяви лукашенка та оголошені після цього військові навчання слід розглядати як елемент підготовки до майбутньої участі і у війні з Україною, і у війні з Європою», — написав він.

Жорін нагадав, що з перших днів війни Росія використовувала територію Білорусі як для наступу на північні області, так і для запуску ракет по українським містам.

«Плюс кремль завжди любив воювати «непотрібними» для путіна людьми — від дебілів-колаборантів з ОРДЛО до бурятів. Чому б не задіяти білорусів, які у виставі Росії є абсолютно законним «ресурсом», — додав майор ЗСУ.

Заступник командира 3 ОШБр наголосив, що заява Лукашенка «це, можливо, один із останніх сигналів для переляканого Заходу, який варто зібратися та готуватися до війни».

Раніше Полемика писала про те, чи стануть країни НАТО сторонами конфлікту, якщо введуть свої війська в Україну.