19 квітня Наталю Гуменюк звільнили з посади керівниці Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня.

Про це пише Полемика з посиланням на повідомлення Генерального штабу ЗСУ в Facebook.

Там зазначили, що було прийняте рішення щодо завершення відрядження полковниці Наталії Гуменюк та виключення її з сил та засобів відповідного угруповання військ з 19.04.2024. Наразі на цю посаду триває відбір відповідного фахівця.

У повідомленні Генштабу зазначається, що Центр стратегічних комунікацій Сил оборони півдня працюватиме у штатному режимі, організовуючи співпрацю із представниками медіа, які мають відповідну акредитацію ЗСУ.

Чому Гуменюк звільнили

16 квітня українські журналісти та експерти медійних організацій вимагали звільнити керівницю Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталю Гуменюк і не допускати її до будь-якого керування комунікаціями, а на цю посаду призначити «більш компетентну особу».

У зверненні журналістів йдеться про те, що Гуменюк перешкоджала висвітленню злочинів росіян і не давала журналістам показувати відважних захисників Херсонщини.

Крім того, вона забороняла приїжджати на Херсонщину в підтоплені міста і села в день підриву Каховської ГЕС і фіксувати страждання українців у частині сіл, де через підрив ГЕС зникла вода.

По теме:  Похолодание и дождь: синоптики дали прогноз погоды на 20 марта

Також рятувальникам Херсонщини відмовляли в праві взяти з собою журналістів на ліквідацію наслідків російських злочинів у Бериславі.

«Оскільки пані Гуменюк вибудувала саме таку комунікаційну політику, то бригади пропонують воєнним кореспондентам працювати в «потьомкінських окопах» за десятки кілометрів від реальної лінії фронту. Звісно, така імітація неприпустима для більшості медіа, отже вони обирають інші напрямки фронту, де можна просто нормально виконати свою роботу. Найбільш популярне слово в комунікаційного відділу сил оборони Півдня — «заборонено», — наголошується у заяві.

Раніше Полемика писала про те, чому росіянам вдалось знищити Трипільську ТЕС.