Глава Російської Федерації Володимир Путін одержимий ідеєю загарбання України, тому будь-які територіальні поступки Кремлю заради миру не мають жодного сенсу.

Річ у тому, що Росія відновить свої втрати, зміцниться, щоб за кілька років напасти знову.

Таку думку висловив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Литвиненко. Про це пише Полемика з посиланням на The Economist.

У виданні зазначили, що свого часу Литвиненко навчався в елітній Академії КДБ в Москві і добре розуміє логіку мислення росіян.

«Путін брехав, бреше і буде брехати», – запевняє Литвиненко.

Він додав, що поступка територіями в обмін на мир була б «жорстокою зрадою» тих українців, які залишилися в окупації. Ба більше, багатьох з них можуть катувати, а деяких навіть вбити.

Литвиненко переконаний, що мирна угода, укладена з російським диктатором, матиме лише один фінал: Росія перегрупується, переозброїться, проаналізує свої помилки і спробує захопити Україну за кілька років. Очільник РНБО стверджує, що Путін одержимий ідеєю завоювання України, тому він не планує зупинятись.

«Наступного разу він не помилиться, а підготує свою операцію набагато ретельніше, за всіма законами військового мистецтва… У свідомості росіян перемога в Україні означає перемогу над США», – пояснює Литвиненко.

По теме:  Трамп о взрыве ядерной ракеты в России: У нас есть похожие, но гораздо более продвинутые технологии

Він також попереджає, що поразка України дасть іншим диктаторам зрозуміти, що воєнне вторгнення працює. Тож знищення України, як вважає секретар РНБО, матиме ефект доміно для Тайваню та інших потенційних жертв агресії.

Раніше Полемика писала про те,щЩо означає заява Лукашенка про підготовку до війни