Україна має право використовувати зброю, яку передає їй Велика Британія, щоб атакувати цілі на території РФ.

Це можливо, адже Кремль завдає удари по українським містам. З такою заявою виступив глава МЗС Британії Девід Кемерон. Про це пише Полемика з посиланням на його інтерв’ю агентству Reuters.

За словами Кемерона, Україна захищає себе, завдаючи удари по цілям всередині Росії, і має на це повне право.

«Україна має це право. Подібно до того, як Росія завдає ударів всередині України, ви можете цілком зрозуміти, чому Україна відчуває потребу переконатися, що вона захищається», — висловився британський міністр під час візиту в Україну.

Він також пообіцяв 3 млрд. фунтів стерлінгів (3,74 млрд. доларів) щорічної військової допомоги Україні «стільки, скільки це буде необхідно».

Кемерон також привітав виділення США нової військової допомоги Україні, однак не став відповідати на питання, як, на його думку, можливе переобрання кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа може вплинути на підтримку України Сполученими Штатами.

Міністр заявив, що Британія буде працювати з будь-ким, кого американці оберуть своїм президентом.

Варто зазначити, що наразі українська сторона для ураження цілей на території РФ використовує переважно дрони вітчизняного виробництва. Втім, коли нова партія британської зброї буде в Україні, ймовірно, удари по РФ стануть значно частішими.

По теме:  «Це війна цивілізацій»: ексзаступниця міністра оборони дала невтішний прогноз щодо війни в Україні

Нагадаємо, в РНБО пояснили, чому «мирний план» Трампа не спрацює.