Російський диктатор Володимир Путін напередодні своєї поїздки до Китаю заявив, що Росія готова вести переговори з Україною щодо закінчення війни.

Втім, це можливо виключно на умовах, які будуть вигідні і РФ. Але на такі «мирні плани», як говорить глава Кремля, не погоджуються ні Україна, ні її західні партнери.

За словами Путіна, гарантії безпеки нібито мають бути надані й Росії. Про це пише Полемика з посиланням на заяву російського глави в інтерв’ю росЗМІ.

Як стверджує Путін, Росія готова до діалогу з Україною, але під час переговорів повинні враховуватись інтереси усіх залучених до цього конфлікту країн.

«Разом із серйозною розмовою про глобальну стабільність, про гарантії безпеки та для протиборчої сторони, і, звичайно, для Росії», — заявив російський диктатор.

Путін наголосив на необхідності надійних гарантій для РФ, адже, як він вважає, правила світового порядку «змінюються залежно від поточної політичної кон’юнктури та інтересів тих, хто їх вигадує».

Глава Кремля запевняє, Росія готова до переговорів і, вкотре повторив, що вона ніколи від них не відмовлялася. За словами Путіна, Україна відмовилася від підписання мирної угоди після того, як Москва вивела свої війська з Київської області. Російський диктатор вважає, що українська влада прийняла таке рішення під впливом західних партнерів.   

По теме:  В Україні зафіксували перші випадки нового субваріанту штаму COVID-19

Водночас Путін підтримав ідею участі Китаю у мирних переговорах та врегулювання війни. Він вважає, що у Китаї розуміють усі «першопричини» та пропонують цілком справедливу формулу. Але, як говорить Путін, ці ініціативи не підтримують ні в Україні, ні на Заході.

«Вони не готові до рівноправного, чесного та відкритого діалогу, заснованого на взаємній повазі та обліку інтересів один одного», — висловився російський диктатор.

Раніше Полемика писала про те, яка країна ЄС заборонила використовувати свою зброю для ударів по території РФ.