Попри те, що президент США не братиме участі в Саміті миру в Швейцарії, вже скоро Джо Байден та Володимир Зеленський матимуть дві суттєві зустрічі.

Вони відбудуться у Франції та під час саміту «Групи семи», який відбудеться в Італії.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на AFP.

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван вказав, що президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський проведуть зустріч вже цього тижня у Нормандії, Франція. Опісля запланована ще одна зустріч в рамках G7 – в Італії.

Зауважується, що «подвійна демонстрація підтримки» Байдена відбулася після того, як він був розкритикований через відсутність на українському мирному саміті.

Як наголосив Джейк Салліван, під час свого візиту у Нормандію президент США  зустрінеться з президентом Зеленським для того, щоб обговорити стан справ в Україні і те, як Сполучені штати можуть продовжити і поглибити підтримку України.

Також президент США запланував зустріч із Зеленським під час саміту G7 в Барі, Італія, який відбудеться 13-15 червня. Зустріч, за словами Саллівана, буде зосереджена зокрема на питанні заморожених російських коштів для підтримки військових зусиль України.

По теме:  Окупанти ввечері обстріляли Нікополь: одна людина загинула

Раніше Полемика писала про те, чи змінив Байден рішення щодо використання американської зброї для ударів по РФ.