Протистояння з приводу рішення Угорщини послабити візові обмеження для громадян РФ та Білорусі триває.

Група законодавців у Європарламенті виступила проти рішення Будапешта, закликаючи до виключення Угорщини з Шенгенської зони.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на Politico.

Чеський депутат Дануш Нерудова та литовський парламентарій Пятрас Ауштревічус звернулись з листом до Єврокомісії, в якому закликали до термінового розслідування рішення Угорщини. За словам законодавців, це рішення може стати лазівкою і загрожувати функціонуванню Шенгенської зони як безпечного простору для громадян.

Лист також містить попередження щодо виключення Угорщини з Шенгенської зони.

«Якщо угорський уряд відмовиться змінити свою політику, Єврокомісія та всі представники ЄС мають поставити під сумнів угорську присутність у Шенгенській зоні, запровадивши нові заходи захисту європейських громадян, включно з, за необхідності, новими заходами контролю на угорських кордонах», — йдеться у документі.

Крім того, у листі згадується можливість того, що інші країни ЄС можуть не визнавати угорські візи і ввести контроль на кордоні Угорщини.

На вечір 4 серпня лист зібрав близько 70 підписів, зокрема підписи колишніх прем’єр-міністрів Бельгії та Ірландії.

По теме:  Байден представил новых участников своей команды

Угорщина спростила умови в’їзду для росіян та білорусів

Незабаром після візиту глави угорського уряду Віктора Орбана до Москви Угорщина прийняла рішення спростити умови в’їзду для громадян Росії та Білорусі. Будапешт включив громадян цих країн до програми національної карти, яка видається на два роки з можливістю продовження для тих, хто планує працювати в Угорщині.

Ці дії Угорщини одразу є розкритикували у ЄС і закликали вжити заходів щодо Угорщини.

Раніше Полемика писала про те, що Порошенко обіцяє винагороду за оригінальну назву для своєї «терористичної організації».