Солдати КНДР
Майже 11 тисяч піхотинців з Північної Кореї нині проходять військові навчання на сході РФ.

Надалі їх відправлять в Україну, щоб воювати на стороні РФ. Цікаво, що раніше про безпосередню участь КНДР у війні з Україною заявляв президент України Володимир Зеленський.

Інформацію про відправку солдат КНДР на війну про ти Україи підтвердив очільник ГУР Кирило Буданов. Про це пише Полемика з посиланням на Politexpert. Він заявив, що піхотинці з Північної Кореї будуть готові приєднатися до боїв на фронті вже 1 листопада.

За словами Буданова, північнокорейські війська будуть використовувати російську техніку та боєприпаси. Перший кадровий склад із 2600 солдатів направлять до Курська, де Україна створила плацдарм із запеклими боями. Наразі не володіє достеменною інформацією, куди відправлять іншу частину солдат.

Варто зазначити, що свої коментарі Буданов надав за кілька годин після того, як президент Володимир Зеленський зробив свою заяву у Брюсселі. У спілкуванні із журналістами глава держави заявив про безпосередню участь КНДР у війні на стороні Росії.

Днем раніше заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл заявив у Сеулі, що Вашингтон і його союзники стурбовані військовою підтримкою Північною Кореєю війни Росії в Україні. Втім, там не змогли підтвердити заяву України про те, що північнокорейські солдати були направлені воювати на стороні Кремля.

По теме:  "Атака на столицю триває": Кличко повідомив про нові вибухи у Києві

Разом з тим Пентагон продовжує ретельно вивчати всі повідомлення про залучення військ Північної Кореї у війні проти України.

«Якщо це правда, це продемонструвало б посилення співпраці між Росією та Північною Кореєю, і я думаю, що це також продемонструвало б жахливу ситуацію, в якій опинилася Росії з погляду її сил на полі бою», — заявив генерал-майор ВПС Пет Райдер.

Американський генерал зазначив, що такі дії РФ свідчать про її відчай, адже за останніми оцінками Росія вже втратила понад 600 000 убитими або пораненими.

Водночас, відправивши своїх війська на допомогу Росії у війні проти України, Північна Корея може змусити уряд Південної Кореї переглянути свою політику ненадання прямої військової підтримки Україні.

Раніше Полемика писала про те, що Україна може вступити до НАТО за «німецьким варіантом».