Інженерні системи будівель є основою інфраструктури будь-якого об’єкта, головна їх функція — забезпечення комфортного життя або перебування людей. Саме це обумовлює постійне зростання вкладів і витрат на будівництво — на інженерне оснащення йде до 50% вартості всього проекту.

Інженерні системи — це сукупність технічних рішень, які забезпечують нормальну життєдіяльність споживачів. Сучасні будівлі, незалежно від цільового призначення, щільно заповнюються інженерними мережами, так як вони необхідні для комфортного перебування людей в приміщенні.

Види інженерних комунікацій

Всі інженерні комунікації поділяються на два види:

  • внутрішні;
  • зовнішні.

Існують такі основні інженерні комунікації:

  1. Теплопостачання – система яка забезпечує подачу теплової енергії до споживача. Система може бути центральною, тобто подається теплова енергія з районної котельні чи ТЕЦ та індивідуальна з наявністю джерела тепла в тому будинку, який споживає тепло.
  2. Водопостачання – система, яка забезпечує подачу води для господарських, виробничих потреб та потреб пожежогасіння.
  3. Каналізація – система, призначенням яка забезпечує збір та відведення стічних вод та відпрацьованих вод господарських потреб та відводить їх за межі населеного пункту для очищення.
  4. Система вентиляції та кондиціонування повітря – система, яка забезпечує приплив свіжого повітря у приміщення та видалення відпрацьованих повітряних мас. У сучасних умовах кондиціонування і вентиляція здатна забезпечувати всіх необхідні мікрокліматичні умови, а саме: вологість, температуру, рухомість, чистоту повітря.
  5. Газопостачання – інженерна система, яка забезпечує подачу газу на господарські чи виробничі потреби.
  6. Електропостачання – комплекс інженерних засобів спрямованих на забезпечення споживачів електричною енергією. Дана система є основною серед комунікацій інженерних об’єктів. Все сучасне обладнання працює за допомогою електрики, відповідно система електроспоживання повинна бути досить потужною, надійною та безпечною.
По теме:  Немного о дамских сумках

Інженерні системи під ключ у Львові набувають все більшої популярності у Львові, адже при наявності всіх зазначених мереж приміщення буде відповідати потребам людей. Кожній з цих категорій займаються спеціально навчені досвідчені працівники в певній сфері.

Проектування і монтаж інженерних систем

Проектування інженерних систем будівель необхідно довіряти тільки перевіреним компаніям, так як від цього критерію залежить безпека експлуатації об’єкта. Кваліфіковані інженери здатні об’єднати нормативні та технічні вимоги до бажань і переваг замовників.

Правильний монтаж інженерних мереж є запорукою довговічності будівель і їх повної безпеки. Монтаж інженерних систем включає в себе також пуско-налагоджувальні роботи, здачу мереж в експлуатацію, а також надання гарантії на виконані роботи.