Медогонка є основним обладнанням кожної пасіки, завдяки якій ми зможемо проводити успішний медозбір. Але як вибрати найкраще обладнання для ваших потреб? Яка медогонка для малої пасіки, а яка для середньої чи товарної? Подивіться, на що звернути увагу при покупці такого типу пристроїв і насолоджуйтеся комфортним обертанням бджолиного продукту. Їх великий вибір досутпний на https://www.uley.in/. Там доступні і ніші товари для пасіки.

Радіальна, касетна чи діагональна

Медогонка – це пристрій для центрифугування меду, який є основним обладнанням кожного бджоляра, незалежно від розміру пасіки. Його тип можна адаптувати до типу ваших вуликів, типу меду, який центрифугується, та розміру пасіки. Кожна медогонка складається з барабана з кислотостійкої нержавіючої сталі (або спеціального поліпропілену) і внутрішнього ротора, в який ми поміщаємо скибочки. Привід традиційної центрифуги ручний, але все частіше використовуються електричні або електроручні моделі.

Серед медогонок є три типи пристроїв, що працюють на різних компонентах, з різним медом і дають різну ефективність роботи – мова йде про діагональні, радіальні та касетні медогонки.

  • У діагональній — скибочки розташовуються в положенні паралельно стінці барабана – після обертання однієї сторони ми повинні переставити їх і виконати дії з іншого боку. Вони доступні в ручному, електричному та ручно-електричному варіантах,
  • У касетній — рамки поміщаються в касети — тут не потрібно повертати рамки, тільки змінюємо напрямок віджимання після відкручування однієї сторони. Радіальна медогонка характеризується тим, що рамки розміщені радіально до осі ротора, а мед центрифугується з обох сторін одночасно.
  • Також на ринку можна знайти радіально-касетні медогонки, які є комбінацією двох останніх моделей.
По теме:  Двухуровневые квартиры - когда может быть максимально комфортно

Медогонка для невеликої пасіки

Яка медогонка для маленької пасіки буде найкращим вибором? Якщо у нас всього кілька вуликів, діагональної моделі на 3 або 4 пластирі більш ніж достатньо.

Медогонка для середньої пасіки

На середній пасіці найкращим рішенням є касетні медогонки на 4 або 6 скибочок, оскільки вони скорочують час роботи, не створюючи великих витрат.

Медогонка для комерційної пасіки

Промислова пасіка вимагає використання ефективних і довговічних пристроїв, тому найбільш оптимальним вибором буде радіальна модель, яка в залежності від місткості барабана здатна крутити до 20 кадрів одночасно.