Щоб прогулянка на свіжому повітрі з маленькою дитиною була приємною, батьки використовують коляски. Але мало хто з них хоча б раз задавався питанням, коли й ким були вигадані перші дитячі возики та який вони мали вигляд. Про це та інші цікаві факти про засоби перевезення малюків дізнайтесь далі.

Хто й коли вигадав дитячу коляску

Перший корисний винахід побачив світ у 1733 році. Його спроектував на запит герцога У. Кавендіша, у якого було 6 дітей, ландшафтний архітектор з Британії В. Кент. В якості водіїв невеликого візка виступали кози та поні. Масивна та важка конструкція доставляла багато незручностей і придбати її могла не кожна родина.

У XIX столітті возики для перевезення дітей увійшли в моду. Сталось це завдяки королеві Англії Вікторії, матусі 9 принців та принцес. Вона часто вигулювала в них своїх нащадків, а знатні родини взяли з королеви приклад.

По теме:  В Києві закрили шість станцій метро: що трапилось

Спеціально для Вікторії був створений возик, який частково нагадував сучасну коляску. Але ручки для перевезення в ньому ще не було, тому королеві доводилось тягнути конструкцію за собою. І тільки через 10 років англійцем Ч. Бертоном було запатентовано візочок з ручкою ззаду. Відтоді батьки та няні змогли гуляти з дитиною, не тягнучи коляску за собою, а штовхаючи її вперед. Але такі возики не підходили немовлятам, адже діти в них возиках могли тільки сидіти.

Перша коляска-тростина

Сьогодні молоді батьки можуть замовити дитячі коляски у Чернівцях різних типів. Але навряд чи хтось з них знає, що одним з тих, хто полегшив їх долю, став британський льотчик-інженер Оуен Макларен. У 1865 році він презентував своїй доньці, яка вже мала дітей, просту у виконанні та компактну коляску, яка швидко здобула популярність не тільки в Британії, але й у всьому світі.

Масове виготовлення колясок

Воно відбулось наприкінці XIX ст. у Великобританії. Саме в цей час  компанія Silver Cross розпочала масове виготовлення дитячих возиків.

По теме:  AEG L7FEE48S - качественная стиральная машина от немецкого бренда

Поява реверсної коляски

У 1889 р. У. Річардсоном було висунуто та запатентовано нову ідею. У реверсних візках малюк міг їздити як спиною, так і обличчям до батьків. А їхні колеса незалежно одне від одного могли обертатись на 360 градусів.

Масова доступність

Після Першої світової війни колясками не користувались тільки найбідніші верстви населення. Висота засобів знизилась, поглибились сидіння, плетені та дерев’яні елементи замінили гумовими та пластмасовими складовими.

З 1950 року коляски стали доступні для всіх бажаючих. Але робота над їх покращенням продовжується і нині.

Незвичайні моделі колясок

Вирішивши переглянути каталог інтернет-магазину Алло в Чернівцях, батьки знайдуть у ньому безліч цікавих моделей для свого малюка. Вони різні за формою, кольором, творчим задумом.

Але іноді виробники випускають оригінальні та несподівані моделі дитячих колясок.

Коляска Бетмена

Широку популярність у світі здобули голівудські фільми та комікси. Коляску, що нагадує відоме авто, було розроблено саме для фанатів фільму про супер героя. Звісно, вона буде на дорозі найбільш неординарним возиком, але, на жаль, засіб непрактичний та малофункціональний.

По теме:  Ігрові автомати безкоштовно – твій вимір неймовірних емоцій в світі азарту

Швидкісна коляска

Зовнішній вигляд розробки сподобається фанатам фільму «Божевільний Макс». Але навряд навіть вони згодні забути про безпеку дитини та розігнати її до швидкості 85 км/год.

Коляска в рюкзаку

Проста у використанні та компактна конструкція легко збирається й поміщається в рюкзак, який скрізь можна брати з собою.