Військові вважають, що ця зима буде легшою, ніж минулорічна.

Це зумовлено тим, що Україна готувалася до неї, а в росіян вже немає такої кількості ресурсів, як у лютому 2022 року.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на слова речника Військо-морських сил України Дмитра Плетенчука в ефірі «Київ24».

Військовий нагадав, що це вже друга зима, яку ми проводимо в умовах війни. Цього року Україна переживе цей період легше, оскільки вже має досвід і підготувалася. Речник зазначив, що крім інфраструктури, також підготовувалася і система реагування на загрози.

За словами Плетенчука, окупанти вже не мають таких великих ресурсів, як були на початку повномасштабного вторгнення. Це також стосується і тактики застосування цих ресурсів.

Тому, український військовий вважає, що ця зима для українців буде легшою, але наголосив, що розслаблятися не потрібно. Плетенчук закликає не ігнорувати повітряні тривоги, оскільки ракетна небезпека доволі серйозна.

«І якщо говорити протракети «Калібр», то у росіян логістичний розрив. Кораблі вони передмслокували в Новоросійськ, а ракети залишилися в Севастополі», — додав він.

По теме:  В Україну йде нова хвиля снігопадів: коли очікувати

З початку осені та з наближенням зими українців попереджають по можливі масові обстріли з боку росіян. Ціллю окупантів може стати енергетика України. Відомо, що українські інженери пройшли навчання в Британії. Метою програми став захист енергетики у разі ймовірних атак РФ.

Також повідомлялось, що в Україні посилили ППО і забезпечили захист беспосередньо на місцях.

Нагадаємо, що в Словачинні почали лунати заклики до переговорів Украіни і РФ.