Російські окупанти почали розповсюджувати новий фейк про Україну.

Цього разу вони стверджують, що нібито ЗСУ запустили крематорій на одному із заводів у Константинівці, через «великі втрати».

Про це пише Полемика с посиланням на повідомлення радника мера Маріуполя Петра Андрющенко у своєму Telegram-каналі. Там же він розмістив фото фейкового повідомлення росіян із мережі.

Окупанти заявляють, що нібито на завод по спалюванню кісток привозять тіла загиблих захисників України з найгарячіших напрямків — Бахмута, Соледара та Авдіївки. У результаті «роботи крематорію», як стверджують загарбники, стоїть запах горілих тіл.

В свою чергу Андрющенко підкреслює, що інформація, яку розповсюджують російські псевдо-кореспонденти не має нічого спільного з правдою. Вони вже неодноразово запускали брехливу інформацію через мережу, щоб викликати паніку серед українців.

«Будуть постановки, будуть гугл-транслейти, будуть псевдополонені. Все буде. Точно, як рік тому. Прокрутіть стрічку і згадайте (це нескладно насправді). Тримайте голову в холоді, думки в рамках», — написав він.

Нагадаємо, президент Чехії дав невтішний прогноз щодо війни в Україні в 2024 році.