Російські пропагандисти назвали підрив Північномуйського тунелю у Бурятії, який вчора вночі влаштувала Служба безпеки України, «терактом».

Про це повідомляє Полемика з посиланням на російський Telegram-канал Baza.

Російська пропаганда заявляє, що причиною вибухів у тунелі стала «диверсія», а слідчі порушили кримінальну справу за статтею «теракт».

В повідомленні говориться, що 30 листопада невідомими був підірваний вантажний склад на перегоні «Ітикіт-Окусікан». На складі налічувалось 50 вагонів (41 цистерна з дизельним паливом та 3 цистерни з авіаційним паливом).

ПсевдоЗМІ Росії пишуть, що спочатку в тунелі знялася напруга, в результаті чого потяг загальмував. В той час, коли члени бригади з’ясовували у чому справа, у тунелі почалося сильне задимлення. Бригада прийняла рішення закріпити потяг і покинути тунель.

Пропагандисти додали, що внаслідок вибуху 16 цистерн з голови потягу вигоріло, у двох цистерн в районі зливу була виявлена пробоїна. Після вибуху працівники змогли вивезти 14 цистерн, але подальше транспортування вагонів поки неможливе, так як вибухом серйозно пошкодило рейки, а паливо їх затопило.

Окрім того, як повідомляють російські ЗМІ, пізніше у цьому районі підірвали ще один склад. Чотири цистерни зі складу вигоріли, ще дві були пошкоджені вогнем. За попередньою інформацією, паливо розлилося на площу 150 квадратних метрів.

По теме:  Как выбрать автосалон в Москве?

Нагадаємо, Аргентина остаточно відмовилась від вступу в БРІКС, оскільки президент не з хоче мати нічого спільного з росіянами і комуністами.