Дуже багато росіян відмовляються йти на штурм, оскільки бачать завали з тіл своїх попередників.

Останніми днями на фронті фіксується збільшення випадків використання терористами дронів проти своїх солдат. Слід зауважити що це не так званий «дружній вогонь» та не помилки операторів – таким чином росіяни перешкоджають тим, хто хоче здатися в український полон.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на слова речника ОСУВ «Таврія» Олександра Штупуна в ефірі Національного телемарафону.

За його словами, за останні дні тільки в зоні відповідальності «Таврії»» у полон здалося понад 80 росіян.

Враховуючи велику кількість бажаючих здатися у полон, особливо під час штурму, росіяни почали атакувати таких солдатів з дронів. Вони просто позбавляють їх можливості здаватися у полон.

«Фіксувалися навіть випадки, коли російські дрони добивали своїх же поранених. Можливо, одного разу це був якийсь військовий, якого не можна було здавати в полон. Але такі факти були протягом місяця», – зазначив він.

Речник додав, що велика частина військовополонених росіян це ті, хто перебував у складі штурмових підрозділів. Кадрові війська росіян не йдуть у штурми. У перших лавах йдуть ті, хто або не так давно мобілізований, або переведені з інших напрямків підрозділи, які ще не розуміють, куди вони взагалі потрапили.

По теме:  Почему остекление балконов лучше доверить специализированной компании?

Також, за його словами, останнім часом збільшилось число відмов йти на штурм серед росіян. Причиною стало те, що вони бачать дороги та лісосмуги, які вистелені трупами знищених військових РФ. Ворог мінімізує використання техніки через погану погоду та великі втрати, тому обрав тактику штурмів великими піхотними хвилями, які зазнають шалених втрат.

Нагадаємо, Безугла влаштувала «кастинг» на посаду Головкома замість Залужного.