В їхньому складі будуть слабо мотивовані офіцери, які не в змозі командувати підлеглими.

Командувач російського окупаційного угрупування військ «Дніпро», генерал Михайло Теплинський, віддав наказ про створення штурмових підрозділів, який буде складатися з офіцерів.

Таку заяву зробив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов в ефірі телемарафону. Про це повідомляє Полемика.

Він зауважив, що це будуть ударні батальйони на кшталт білогвардійських частин 20-х років минулого століття. В основу цих штурмових підрозділів будуть входити офіцери, які виявляли недисциплінованість, слабку мотивацію та невміло керували підлеглим особовим складом.

За словами представника Генштабу ЗСУ, Теплинський не має авторитету серед російських військовослужбовців. На їхню думку, генерал не дбає про життя особового складу, що в цілому досить притаманно для російських командувачів.

Варто нагадати, що у січні 2023 року в Кремлі вирішили усунути з посади генерала Михайла Теплинського. Британська розвідка тоді повідомляла, що «звільнення Теплинського, ймовірно, є ще одним симптомом тривалих розбіжностей у вищій ієрархії російської операції, оскільки генерал Валерій Герасимов намагається запровадити одноосібне керівництво військовою кампанією».

Раніше повідомлялось, що президент УЄФА вирішив «обнулити» свій термін.