Україна запланувала нарощення виробництва дронів-камікадзе.

Це дасть можливість компенсувати нестачу артилерійських снарядів, оскільки в поточних реаліях виготовити багато БПЛА швидше та дешевше, аніж очікувати постачань 155-мм снарядів від союзників.

Такими планами поділився заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк. Про це пише Полемика з посиланням на BBC. Видання відзначає, що Україна зараз дуже сильно потребує в першу чергу саме снаряди.

За словами Гаврилюка, Україна почала нарощувати власне виробництво великого спектра боєприпасів, але вони здебільшого для зброї радянського виробництва та стандартів СРСР. Боєприпаси для зразків західного озброєння Україна буде виробляти разом із європейськими та американськими компаніями, що додатково стимулюватиме український оборонпром.

Гаврилюк додав, що саме цьому питанню були присвячені переговори президента Володимира Зеленського із представниками американських оборонних компаній у Вашингтоні. Україна не в змозі конкурувати з РФ за ресурсами та робочою силою, проте може зробити ставку на високу технологічність.

Варто нагадати, що США надали України більше двох мільйонів 155-мм снарядів для артилерії. Через дефіцит снарядів США були змушені погодитися на передачу Україні касетних 155-мм снарядів. Зазначається, що Україна використовує снаряди швидше, ніж партнери встигають їх виробляти – європейська промисловість виявилась не готовою до таких бойових дій. А за оцінками Естонії, ЗСУ потрібно на місяць до 200 тисяч снарядів, щоб зберігати перевагу над російськими терористами на фронті.

По теме:  Вьющиеся растения

Нагадаємо, в ЄС можуть позбавити Угорщину права голосу, щоб схвалити допомогу Україні.