Українські пілоти можуть завершити навчання на літаках F-16 у Сполучених Штатах до кінця 2024 року.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на слова речника Пентагону Патріка Райдера на брифінгу.

Райдер наголошує на щоденній льотній підготовці групи українських льотчиків на авіабазі у штаті Арізона. Він також зазначив, що навчання залежить від рівня навичок пілотів і може тривати 5-8 місяців.

«Я очікую, що десь до кінця року українські пілоти завершать навчання, але конкретніших термінів назвати не можу», — зазначив речник Пентагону.

Раніше наголошувалося, що українці на авіабазі в Аризоні вивчають основи експлуатації F-16 в аудиторіях та на тренажерах, після чого мають перейти до практичних польотів.

Варто нагадати, що союзники України повідомляли про створення авіаційної коаліції для передачі нашій державі сучасних винищувачів, зокрема F-16, яку очолили Нідерланди та Данія. Загалом Україна отримає щонайменше 61 літак з Данії та Нідерландів.

При цьому кореспондентка Politico Лара Селігман повідомила, що українські пілоти вже почали практичні тренування на винищувачах F-16 у США. За її словами, у середу, 25 жовтня, українські пілоти вже розпочали польоти на F-16. До цього вони навчалися на тренажерах, авіатренажерах, які повноцінно відтворювали кабіну літака.

По теме:  Все о вермуте

У Повітряних силах сподіваються, що перші винищувачі F-16, ймовірно, з’являться в Україні навесні 2024 року. При цьому вистачило б близько 150 літаків, щоби ефективно захистити повітряний простір країни.

Нагадаємо, українські хакери здійснити атаку на провайдера адміністрації Путіна.