В Таїланді заарештували учасників російського гурту «Би-2».

Причиною арешту стала нібито їхня підтримка Збройних сил України та критика війни, яку Росія розв’язала проти нашої країни.

Повідомляється, що за цим стоїть консульство Росії

Про це повідомляє Полемика з посиланням на росЗМІ.

Як відомо, 24 січня гурт «Би-2» виступив у клубі Illuzion Phuket у столиці Таїланду. Відразу після завершення виступу їх заарештували. РосЗМІ повідомляють, що запит на арешт надійшов від генерального консульства РФ у Таїланді.

Очільник російської дипустанови в Пхукеті заявив, що там знають про затримання групи «Би-2» правоохоронними органами Таїланду, але жодного офіційного повідомлення від влади провінції Пхукет наразі не надходило. Він також додав, що і самі учасники гурту до генконсульства не зверталися.

Офіційною версією затримання вважають те, що виконавці порушили візовий режим, тобто музиканти приїхали до Таїланду як туристи й не мали права виступати без робочої візи.

Адвокат Сергій Жорін повідомив, що учасники гурту провели ніч у поліцейській дільниці. Проте неофіційною версією затримання називають ][ підтримку українських військових.

По теме:  Росіяни вчергове поскаржились на атаки дронів: є влучання по нафтобазі

В генконсульстві повідомили, що 26 січня районний суд провінції Пхукет визнав громадян винними у провадженні трудової діяльності без отримання необхідного дозволу і зобов’язав їх виплатити грошовий штраф — штрафу 3 000 бат (3 186 грн) з кожного учасника гурту. Таким чином артисти будуть зобов’язані залишити територію Таїланду найближчим часом.

Цілком ймовірно, що музиканти матимуть змогу виїхати з Таїланду без депортації та занесення до чорного списку, який забороняє в’їзд до Таїланду на той чи інший термін.

Нагадаємо, лідер фракції «Слуга народа» пропонує депутатам та посадовцям пройти військову підготовку.