У ніч на 30 січня, під час чергової нічної атаки російських окупантів, українські сили ППО знищили 15 із 35 ворожих дронів.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на заяву полковника, речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната під час телемарафону.

«Для когось це, можливо, дивно. Бо всі звикли бачити інколи й стовідсоткове збиття. Тут треба людям пояснювати. Є розуміння як ворог застосовує техніку. Це не якась там зміна тактики тощо», — заявив Ігнат.

Як зазначив спікер Повітряних сил, окупанти здійснюють атаку різною кількістю БпЛА на різних напрямках й з різних напрямків. Сьогодні це були:

  • Курська область, Росія;
  • Приморсько-Ахтарськ, Росія;
  • Чауда, Крим.

Більшу частину дронів росіяни спрямували проти прифронтових територій, які розташовані близько до лінії бойового зіткнення або ж державного кордону. Зокрема окупанти намагались завдати ударів по різних об’єктах: військових, цивільних, паливно-енергетичного сектору.

«Це буде завжди в пріоритеті ворога. Навіть не в глибині країни, а ближче до лінії фронту», — додав Ігнат.

Варто нагадати, у ніч на 30 січня російські війська здійснили атаку на Україну 35-ма ударними дронами типу Shahed-136/131. Також було застосовано дві зенітні керовані ракети С-300 по території Донецької області.

По теме:  Смесители - важная деталь в доме

Сили ППО знищили 15 ворожих БпЛА у межах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей.

Нагадаємо, в МЗС Угорщини зробили заяву щодо військової допомоги Україні.