Українські військові провели успішну атаку на російський катер «Івановець» морськими дронами MAGURA V5.

Таку заяву зробив начальник головного управління розвідки Кирило Буданов. Про це повідомляє Полемика з посиланням на The War Zone.

За його словами, операція, в якій були задіяні морські дрони, керувалась підрозділом безпілотників 13-ї групи ГУР.

«Під час проведення спеціальних (активних) заходів у період із 31 січня до 1 лютого відділ спланував і здійснив знищення «Іванівця» на рейді озера Донузлав», — розповів він.

Буданов уточнив, що російський катер було знищено шістьма прямими влучаннями морських безпілотників в корпус корабля.

Він додав, що отриманих пошкоджень було достатньо, щоб корабель затонув, а пошуково-рятувальна операція окупантів не дала ніякого результату.

Що відомо про MAGURA V5

Морський автономний охоронний безпілотний роботизований апарат Maritime Autonomous Guard Unmanned Robotic Apparatus (MAGURA) V-типу — це розроблений в Україні багатоцільовий безпілотний надводний корабель нового покоління.

Він має широкий спектр застосувань, від спостереження до розвідки, патрулювання, пошуково-рятувальних робіт, протимінної боротьби, охорони морського флоту, бойових місій.

Безпілотник у довжину сягає 5,5 метра, у ширину — 1,5 метра Крейсерська швидкість заявлена на рівні 22 вузли, а максимальна — 42 вузли. Дальність пересування морського дрона становить приблизно 833 км.

По теме:  Як Telegram можна використати на користь України: відповідь Буданова

Він також оснащений mesh-радіо з повітряним ретранслятором або супутниковим зв’язком.

Нагадаємо, в ГУР розповіли, що може допомогти Україні завдати військової поразки РФ.