Уродженець Сербії, актор Мілош Бікович, який вже довгий час живе та знімається в РФ, міг отримати роль у третьому сезоні «Білий лотос» від HBO.

Проте, проросійська позиція артиста зіграла з ним злий жарт, з ним відмовилися співпрацювати.

Про це повідомляє Полемика із посиланням на Variety.

Скандал навколо серіалу «Білий лотос» спалахнув ще минулого місяця, коли компанія HBO видала анонс того, що Бікович з’явиться у третьому сезоні. Таке рішення компанії розлютило багатьох глядачів, адже актор відкрито заявляє про свої проросійські погляди, не виступив проти повномасштабного вторгнення РФ в Україну, а також отримував нагороди від російського диктатора.

Тоді ж Міністерство закордонних справ України публічно звернулося до HBO із закликом звільнити Біковича. І ось тепер рішення офіційно ухвалено.

Бікович образився на компанію за таке рішення. Він вдав, що не розуміє, чому йому не дали роль. При цьому Бікович скривджено «огризнувся» і навіть заявив, що народився «в країні, що роздиралася війною», а також «в 11 років дні і ночі терпів у нічліжках, поки його батьківщину і його рідне місто бомбили». Однак війну, яку розв’язала Росія проти України, він засуджувати не став.

По теме:  «Це дядько вже»: український військовий виступив за зниження мобілізаційного віку до 22 років

«Сьогодні проти мене розв’язана цілеспрямована кампанія, мабуть, як зовнішній маневр з метою вплинути на рішення, які можуть створити тривожний прецедент, що затьмарює суть свободи творчості. Результатом такої розповіді є свято абсурду та поразка мистецтва», — висловився він.

Нагадаємо, Орбан образився на Кулебу за слова про «проугорські погляди».