Якщо не навести лад з військовим обліком та не оцифрувати їх, мобілізація може бути зірвана.

У Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій України відреагували на випадки свавілля працівників ТЦК та СП. Там наполягають на припиненні репресивних дій до чоловіків призовного віку.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на заяву віцепрем’єр-міністерки — міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук. Вона зазначила, що хоч і не являється профільним міністром, проте вважає, що скандали із співробітниками військкоматів не негативно впливають на якість мобілізації.

Верещук закликала припинити «репресивні флешмоби у виконанні працівників ТЦК», адже це може зірвати весь процесс мобілізації.

«Якщо нам треба перемогу, то треба мобілізацію. Але без наведення порядку з військовим обліком та його цифровізації, мобілізацію може бути зірвано, зі всіма випливаючими сумними наслідками. Так, не всі можуть воювати на передовій. Але, кожен може знайти своє місце в силах оборони», — вважає вона.

Верещук зазначила, що людям важливо відчувати справедливість та гідність, коли вони будуть бачити, що правила і закон діють для всіх однаково. 

Тільки за таких умов, як наголошує міністр, працюватиме мобілізація.

По теме:  Є норми, які суперечать Конституції: омбудсмен висловився щодо нового закону про мобілізацію

Нагадаємо, Данілов зробив важливу заяву щодо виборів в Україні.