З 900 тисяч осіб у Силах оборони на передовій знаходяться лише 300 тисяч.

З 900 тисяч осіб у Силах оборони на передовій знаходяться лише 300 тисяч.

Під час перевірки Сил оборони, яку ініціював новий головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, було виявлено тисячі військовослужбовців, які жодного разу не брали участі в бойових діях, та взагалі близько не були до лінії фронту.

Після проходження підготовки такі військові скоро потраплять у діючі фронтові підрозділи.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на слова народного депутата Давида Арахамії в ефірі програми «Тема з Наталією Мосейчук».

Він розповів, що у ЗСУ вже знайшли до восьми тисяч військових, які були прикомандировані до Генерального штабу ЗСУ, проте знаходились у зоні бойових дій.

«Два роки поспіль кажуть, що є бригади, які вже два роки на війні без ротацій. А є підрозділи, які жодного разу не були взагалі на фронті. Армія 900 тисяч, 300 тисяч умовно без ротацій воюють. А де ж тоді 600 тисяч?» – обурився політик.

Як наголосив Арахамія, ніхто буде чіпати військових, які працюють у тилу над забезпеченням тих, хто знаходиться на лінії фронту. Проте вже в Збройних силах виявили вже чималу кількість тих, хто може брати участь у бойових діях. Наразі вони готуються, щоб бути відправленими на посилення бойових бригад.

По теме:  В мережі опублікували запис розмов Пашинського, в яких той нецензурно висловився про ЗСУ і українців

Нардеп наголошує, що цифра, яка була озвучена, є неповною.

«Умовно вже знайдено 8 тисяч людей, які просто прикомандировані до Генерального Штабу і не воювали. Я вважаю, що цифра буде набагато більша», – підсумував він.

Нагадаємо, Зеленський вперше з початку війни зустрівся з фракцією «Слуга народу».