Карпатський банош – це популярна справа, яку куштував, мабуть, кожен українець.

Втім, не усі наважуються готувати її вдома, адже думають, що це важко. Насправді ж приготувати ніжний та смачний банош дуже легко та не займе багато часу.

Як приготувати ніжний банош, розповідає Полемика з посиланням на сайт українського шеф-повара Євгена Клопотенка.

Щоб приготувати карпатську страву вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 літр сметани (обирайте жирну, як мінімум 20%);
  • 140 грамів кукурудзяної крупи;
  • половина чайної ложки солі;
  • 150 грамів бринзи;
  • шкварки (за бажанням).

Як готувати банош

Візьміть сотейник та вилийте туди усю сметану, поставте каструлю на середній вогонь. Доведіть сметану до кипіння. Потім додайте туди сіль.

Далі поступово вмішуйте кукурудзяну крупу, але при цьому зменшіть вогонь до мінімального. Постійно помішуйте для того, щоб банош мав рівномірну консистенцію.

Страву слід варити протягом 7-10 хвилин. Коли сметана з крупою загусне, відділиться жир — його обов’язково треба злити. Потім вимикайте вогонь, ніжний банош на сметані готовий.

Перед подачею страви на стіл додайте бринзу та шкварки за бажанням. Подавати цю смакоту краще гарячою.

По теме:  Как найти работу консультантом в интернет-магазине

Раніше Полемика писала про те, чи можна додавати молоко у каву.