Зараз у магазинах є величезний асортимент сортів насіння капусти.

При покупці варто визначитися, який вид капусти найкраще підходить вам.

Полемика з посиланням на Добрі Новини розповідає, коли і як садити капусту, щоб отримати великий урожай.

Які сорти капусти обрати

Капуста буває ранньостигла і рослини цієї групи дозрівають через 55-60 днів після посіву. Зазвичай таку капусту висаджують в невеликих кількостях, оскільки вона погано зберігається.

Сорти середньо-ранні капусти будуть готові до зрізання через 70-75 днів із моменту появи сходів сорту.

Середньостиглі капусти дозрівають через 80-90 днів після появи сіянців. Качани цієї групи щільніші, листочки жорсткіші, ніж у ранніх видів. Цей сорт капусти чудово підходить для квашення.

Пізньостиглі сорти капусти дозрівають через 165-180 днів. Зазвичай ці сорти висаджуються у регіонах із тривалим літом, а урожай збирають не раніше жовтня.

Розсаду ранньостиглих сортів капусти висаджують у відкритий ґрунт у віці 30-40 днів, середньостигла та середньопізня капуста висаджується через сорок п’ятдесят днів. Додайте до цього п’ять днів на проростання насіння і ви зможете легко вирахувати, коли садити розсаду обраного виду.

По теме:  Коли і як правильно садити салат у відкритий ґрунт: поради досвідчених городників

Як правильно сіяти капусту

Перед посівом слід зробити попередні підготування насіння. Для знезараження насіння необхідно загорнути його в тканинний мішечок і опустити у гарячу воду з температурою 50 градусів на 20 хвилин. Після процедури насіння накриваємо серветкою і відправляємо в холодильник на полицю до овочів на 12 годин.

Ґрунт для вирощування розсади повинен добре пропускати вологу та повітрю. Для цього цілком підійде універсальний ґрунт для розсади.

Капуста цілком добре переносить процедуру пересадки, тому щоб заощадити місце на підвіконні, можете сміливо саджати її в загальну ємність, висотою близько п’яти сантиметрів.

Обов’язково зробіть дренажні отвори на дні. Якщо таких немає – на дно контейнеру насипте дренажний шар, товщиною півтора сантиметра щебеню.

Зверху наповніть ємність живильним грунтом і добре пролийте відстояною водою кімнатної температури.

Проробіть борозенки глибиною 1 сантиметр на відстані 3-4 сантиметри один від одного. Землю в борозенках злегка утрамбуйте і рівномірно розподіліть насіння в рядках з інтервалом півтора-два сантиметри.

Далі можна полити, використовуючи пульверизатор. Контейнер накрийте плівкою і помістити у тепле місце з температурою близько 20 градусів.

По теме:  Представлен новый дизайн. Обновления делают пользование порталом еще проще и приятнее

Як доглядати за саджанцями

За п’ять днів з’являться перші сходи, які відразу ж почнуть витягуватися, головне не прогаяти цей момент. 

Розсаді потрібно надати додаткове джерело світла, щоб вона не витягувалася.

Ґрунт слід тримати весь час помірно вологим.

Якщо сіянці зійшли густими рядами, необхідно провести пікірування в період формування першого справжнього листочка.

Раніше Полемика писала про те, коли у 2024 році потрібно садити картоплю.