Для того, щоб мати гарний врожай салату, варто знати не тільки час, коли його потрібно висаджувати у відкритий ґрунт, а й мати на увазі, що кожен сорт має адаптацію під певні режими і умови.

Про це розповідає Полемика з посиланням на Сад і город.

Досвідчені господарі, городники і дачники знають, що салат найкраще садити на місцях проростання зернових культур, картоплі, капусти, цибулі-порей або селери. Салат може вирощуватись, як посівом насіння, так і розсадою. Ця рослина полюбляє пухкий, помірно вологий ґрунт з легким механічним складом.

Найбільше для вирощування салату підходить ґрунт з pH 7,0-7,5, так як на кислих ґрунтах він взагалі рости не буде.

Досвідчені городники і фермери рекомендують перед посадкою салату внести кальцієво-аміачну селітру для насичення ґрунту азотом — співвідношення 80 кг на 1 га.

Салат добре садити у відкритому ґрунті на сонячній стороні там, де немає протягів. Такий спосіб значно пришвидшить дозрівання.

Коли і як садити салат у відкритий ґрунт

Останнім часом стали популярними такі салати, як: рукола, корн салат, крес салат, салат фрілліс, салат латук. Для отримання врожаю салату протягом цілого року, насіння слід сіяти навесні, осінню і взимку кожних два тижні, а влітку щотижня.

По теме:  Стоит ли покупать ноутбук Apple MacBook?

Для того, щоб посадити салат у відкритий ґрунт, необхідно борозни глибиною 2 см на відстані 20 см одна від одної. Насіння салату слід висаджувати не дуже густо, бо при великій загущеності він буде рости дуже повільно. Якщо ж вирішено садити на розсаду, можна і густіше. Вирощування салату з допомогою розсади може використовуватись в тих регіонах, де весна пізня і холодна, або для отримання раннього врожаю.

У весняний час садити салат у відкритий ґрунт можна в квітні-травні (ранні сорти). Пізньостиглі і середнього терміну дозрівання сорти салату сіють з квітня до другої половини червня.

Досвідчені господарі не рекомендують садити салат у відкритий ґрунт салат, якщо можуть наступити заморозки — температура -5 градусів і нижче може знищити рослини. Оптимальний час для того, щоб висаджувати салат у відкритий ґрунт — теплий травень при +10-12 градусів з незначною нічною прохолодою.

Раніше Полемика писала про те, як правильно сіяти капусту, щоб отримати великий урожай.