Дизайн інтер'єру – це скоріше мистецтво, ніж наука, тому не існує жорстких правил про те, як оздобити кімнату.

Але якщо ви не знаєте з чого почати, то Полемика з посиланням на Ваш Інтер’єр розповідає, що необхідно для професійного проектування вашого простору.

Беріть до уваги те, що подобається

Замість того, щоб сліпо наслідувати модні та сучасні тренди, запитайте себе, чи вам воно до душі, чи відчуваєте, що так має виглядати ваш простір. Далі подумайте, які вам подобаються кольори, текстури, які меблі і декор ви відчуваєте «своїми».

Легка, повітряна та трохи організована атмосфера — це мінімалістичні меблі та натуральні матеріали. Повсякденна сімейна обстановка може бути оздоблена яскравими кольорами та цікавими візерунками. Зосередження уваги на відчуттях, а не на конкретному стилі чи тенденції допоможе вам створити еклектичний простір, який підійде саме вам.

Шукайте натхнення

Перегляньте свої улюблені сторінки в соціальних мережах, журнали з дизайну інтер’єру, книги та веб-сайт, щоб надихнутись перед облаштуванням кімнати.

Враховуйте ваш спосіб життя та ваші можливості

Спроектуйте свій простір так, як ви живете зараз. Якщо у вас є діти чи домашні улюбленці, вибирайте оббивні тканини та поверхні, які витримають навантаження і при цьому будуть чудово виглядати. Якщо ви живете самі і рідко запрошуєте гостей, то не потрібно ставити посеред кімнати великий обідній стіл. Якщо ви працюєте з дому, облаштуйте свій робочий куточок. І головне: перш ніж щось купувати, складіть реалістичний бюджет.

По теме:  Быстрые выплаты денег в казино: как найти подходящую платформу?

Менше, та краще!

Якщо ви вирішили зробити косметичний ремонт, спочатку позбавтесь від усього, чим ви не користуєтеся, що вам не потрібно або не подобається. Якщо ви проектуєте порожню кімнату з нуля, добре обдумайте, перш ніж вносити в неї щось нове. У будь-якому просторі повинно бути місце для особистих речей та тих, які мають значення та створюють настрій, але вони не є основою успішного дизайну інтер’єру.

Складіть план кімнати

Є безліч безкоштовних онлайн-інструментів для дизайну кімнат та програм для домашнього дизайну, які допоможуть створити план кімнати. Втім, планування простору не повинно бути надмірно технічним. Запишіть ідеї на папері або позначте розташування меблів малярною стрічкою, щоб зрозуміти масштаб та розміри предметів. Перш ніж придбати одиничний предмет меблів, виміряйте свій простір і зробіть це не один раз. Адже може статися так, що замовлений вами диван занадто великий, щоб пройти через вхідні двері, або занадто малий для вашої вітальні.

Подумайте про палітру кольорів приміщення

Незалежно від того, чи ви надасте перевагу нейтральному відтінку або привабливій палітрі кольорів, рішення на ранньому етапі допоможе вам створити цілісний образ. Нейтральні кімнати можна оздобити за допомогою аксесуарів, що легко замінюються. Якщо ви вирішили, що ваша кімната повинна бути зеленою, рожевою або синьою, виберіть три додаткові відтінки, щоб вона залишалася цікавими. Якщо ж вам подобається зовнішній вигляд повністю білої кімнати, використання відтінків білого дозволяє легко змішувати і поєднувати стилі меблів і епохи.

По теме:  В Україні почали масово роздавати повістки у спортзалах

Виберіть килимки, штори та текстиль

Тепер, коли ви маєте уявлення про те, якою має бути кімната, ви можете перейти до вибору килимків, шторів та текстильних виробів, такі як постільна білизна, покривала та декоративні подушки, які доповнять ваш інтер’єр.

Раніше Полемика писала про те, як правильно чистити замшеве взуття та одяг.