Мабуть важко знайти людину, яка не захоче мати гарне здорове волосся.

Однак через фарби, укладки та інші маніпуляції воно поступово втрачає свою силу, стає ламким і навіть починає сильно випадати. Тому волосся безумовно потребує допомоги. Гарно справляються ж з цим завданням навіть домашні маски. Наприклад, маска на основі такого простого інгредієнта, як картопля.

Про це пише Полемика з посиланням на Zhenskiy.

Така маска не тільки прекрасно зволожує та розгладжує волосся, а й зміцнює волосяні фолікули, роблячи волосся більш міцним і густим.

Для приготування маски вам знадобиться:

  • картопля;
  • крохмаль;
  • кокосове масло;
  • олія мигдалю.

Як приготувати маску

Спершу потрібно очистити сиру картоплю та і натерти її на дрібній тертці. Далі заливаємо її 1 склянкою води і ставимо варитися на слабкому вогні приблизно протягом 15 хвилин.

Далі даємо масі охолонути до терпимої температури, після чого збиваємо її блендером до однорідного стану. Проціджуємо отриману масу через марлю або дрібне сито, щоб видалити всі частинки картоплі.

Потім беремо 1 ст.л. кукурудзяного або картопляного крохмалю і розводимо її 4 ст. л. води. Змішуємо крохмаль і картопляну масу. Переливаємо все в сотейник.

По теме:  Игра денежный поток: почему стоит ее приобрести

Після чого на невеликому вогні та постійно помішуючи суміш, даємо їй розігрітися. Суміш має саме нагрітись, і аж ніяк не закипати. Гріти потрібно доти, поки маска не придбає кремоподібну консистенцію, для цього знадобиться близько 10 хвилин.

Коли потрібна консистенція отримана дайте крохмально-картопляній масі охолонути, після чого додайте в неї по 1 ст.л. масла кокоса і олії мигдалю. Також можна додати кілька крапель улюбленої ефірної олії. Наприклад, масло іланг-ілангу володіє дуже багатим корисними речовинами складом, завдяки якому воно ефективно оздоровлює шкіру голови, надає волоссю блиск і зміцнює його.

Отриману маску слід наносити на чисте волосся, на корені, а також по всій довжині. Надягаємо на голову шапочку для душу і утеплюємося рушником або шапкою. Залишаємо маску на волоссі приблизно на 30 хвилин змиваємо маску з волосся, спочатку простою водою, а потім при необхідності шампунем. Для кращого результат використовувати маску варто 2 рази в тиждень. Вже після першого тижня ви побачите помітний результат.

Раніше Полемика писала про те, що можна їсти перед сном, щоб не нашкодити здоров’ю.