Чорний грибок навколо вікна і на склі не тільки псує інтер'єр кімнати, але може нанести шкоду здоров'ю.

Грибок може спричинити кашель або алергію. Зазвичай цвіль з’являється в будинках, де присутня висока вологість та погана вентиляція. Прибрати цвіль можна за допомогою недорогих домашніх засобів. Полемика розповідає, як це зробити.

В залежності від віку колонії плісняви та ураженої площі, проти неї можуть застосовуватись різні засоби.

Перший засіб, який можете спробувати – нерозбавлений столовий оцет. Рясно змоченою губкою в оцті протріть всі місця з пліснявою. Ще можна оцет залити у пляшку з пульверизатором і розпилити на плісняву. Оброблену оцтом поверхню залишаємо на годину, щоб він розчинив плісняву, після чого протираємо поверхню чистою губкою.

Якщо оцет не приніс бажаного результату, спробуйте використати більш агресивний засіб. Для цього використовуйте побутовий відбілювач. Спочатку підготуйте розчин, змішавши його із водою у співвідношенні 1:1. Відбілювач ефективно вбиває навіть стару плісняву. При роботі з відбілювачем варто одягнути рукавички та подбати про вентиляцію приміщення. Протріть сумішшю води та відбілювача ділянку з пліснявою та залиште засіб на 30 хвилин. Потім протріть чистою вологою губкою.

По теме:  Кухни на заказ от МебельОк: главные особенности и преимущества услуги

Добре бореться з пліснявою та грибком речовина фунгіцид. Цей засіб продається в госпмагазині. Протріть місця з пліснявою губкою, змоченою у розчині фунгіциду та води у співвідношенні 1:1. При роботі з розчином подбайте про безпеку рук та одягніть рукавички.

Якщо маєте ультрафіолетову лампу – можна висвітлити нею уражені пліснявою ділянки. Цвіль швидко загине від випромінювання.

Раніше Полемика писала про те, як видалити стійкі плями з матрацу.